Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Интересът към екотуризма расте с 10-12% годишно в световен мащаб

Тома Белев, директор на Асоциацията на парковете в България, и Добромир Домусчиев, собственик на Wild Echo, в предаването Клуб Investor, 07.05.2016

20:50 | 7 май 2016
Автор: Investor.bg
Снимка: Susana Gonzalez/Bloomberg
Снимка: Susana Gonzalez/Bloomberg

Част от българо-швейцарската програма за сътрудничество е насочена към оценяване и въвеждане в стопански оборот на екосистемните услуги – дейности, свързани с прилагането на две европейски регулации. Една от тези екосистемни услуги и начините, по които може да се въведе, са програмите за финансиране на бизнес, който опазва биологичното разнообразие.

Това коментира Тома Белев, директор на Асоциацията на парковете в България, в предаването с Ивайло Лаков "Клуб Investor" по Bloomberg TV Bulgaria на 7 май 2016.

В световен мащаб интересът към екотуризма расте с 10-12% годишно, каза от своя страна Добромир Домусчиев, собственик на Wild Echo.

По думите му Африка, Южна Америка, Северна Америка, Азия, Австралия са сред най-развитите световни дестинации за екотуризъм. В Европа България е в челната тройка заедно с Испания и скандинавските страни. Благодарение на малката си територия страната би могла да се превърне в най-доброто място за екотуризъм в Европа, посочи още Домусчиев.

Вижте повече от видеото: