Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Психолог: Има нужда от нови лидери за изграждане на нов вид човешки капитализъм

Пламен Димитров, психолог, Клуб Investor, 30.05.2020

21:30 | 30 май 2020

В настоящата кризисна ситуация в българските компании трябва да се въведе гъвкаво работно време и екипна солидарност, за да се отчитат и други приоритети в живота на служителите. Това ще улесни ефективната комуникация и свързаността между хората. Това мнение изрази психологът Пламен Димитров в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков.

"В момента много отговорни собственици и мениджъри правят преценка за понесените щети и рисковете от възникването на допълнителни такива".

Поразени са най-малко 5 области, уточнява гостът.

"Организацията на екипите се промени. Намаля ефективността на изпълнението на работните задачи. Намаля и ефикасността на координацията и комуникацията. Туризмът, транспортът, доставките и поръчките също пострадаха. Щетите все още се компенсират, връзките с пазарните контрагенти се възстановяват. Засегнати бяха и емоционалното здраве и самочувствието на много от служителите", твърди психологът. По думите му тревожността сега трябва да ни мобилизира, а не да ни действа деструктивно.

Според Пламен Димитров имаме нужда от лидери, които да мотивират и комуникират по човешки начин, за да помогнат в изграждането на нови фирмени политики и нов вид човешки капитализъм.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Клуб Investor" вижте тук.