Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Еуфория на пазарите създават всякакви позитивни данни

Андрей Стойчев, изпълнителен директор на Rocksure, Клуб Investor, 09.05.20

21:15 | 9 май 2020
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът напоследък внимателно следи всякакви позитивни новини относно развръзката около затварянията на икономиките. Всякакви данни в подкрепа на по-бързото справяне с нетипичната ситуация се приема еуфорично от пазара. Това каза Андрей Стойчев, изпълнителен директор на Rocksure, в предаването “Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.  

“Една от основните причини пазарът в момента да се покачва са именно такива данни - вече намалелите случаи и постигнатото плато, намаляването на броя на новите заразени в Европа и дори в части от САЩ".  

Според него очакването на Брюксел за остра рецесия е било калкулирано от пазара. 

“Разбира се, може да има задълбочаване на кризата, но пък тези мерки, които и Европа, и САЩ взеха в лицето на централните си банки за подкрепа на икономиката и за вливане на поредното количество свежи пари - които дори видяхме, че са повече в сравнение с преди 10 години - говори за усилия, които да подкрепят бизнеса по какъвто и да е начин”.  

Стойчев смята, че дори да има пострадали бизнеси, със сигурност има такива, които ще излязат дори по-силни от тази криза.  

"Такова сериозно вливане на ликвидност говори за крайно временно постигната инфлация, която се чака доста време. Всички тези неща се приемат позитивно от пазара”.  

Той смята още, че позитивизмът малко надделява над негативния развой на събитията.  

Вижте повече във видеото.  

Всички гости на предаването "Клуб Investor" може да видите тук.