Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Анализатор: Пазарите са в очакване на бързо възстановяване

Красимир Йорданов, KY Research, Клуб Investor, 02.05.2020

21:07 | 2 май 2020

Паниката на пазарите вече е преминала. Те започнаха да регистрират ръстове, купува се всичко на всяка цена. Това е свързано с очакванията за бързо възстановяване и желанието да няма втора вълна на коронавируса. Ликвидността, която централните банки осигуриха, също донесе оптимизъм, коментира Красимир Йорданов, KY Research, в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков.

Гостът посочи, че в индекса S&P 500 технологичните компании се представят добре.

Подходящ момент ли е сега за влизане на пазара на някаква позиции?

Красимир Йорданов обясни, че сега трябва да има предпазлив подход за влизане на пазара. "Малко е спекулативна цялата ситуация. Но всичко идва от песимизма за развитието на капиталовия пазар. Делът на акциите в портфейлите на инвеститорите е нисък", уточни той.

"Дългосрочните и краткосрочните лихви са на изключително ниски нива. В Европа, както и в САЩ правителствата поеха доста гаранции за дълговете на частния сектор и наливане на ликвидност в компаниите, като това стабилизира ситуацията".

По думите на госта ситуацията е такава, че златото ще продължава да поскъпва, а по отношение на петрола потвърди, че трябва да се намали предлагането.

Неговото предложение за инвестиционен портфейл е следното: 30% дял на златото, 20% за акциите в компани със здравословна дългова структура, повече от 30% за американски ценни книжа - Treasury Inflation-Protected Security (TIPS) - активи, които са застраховка срещу инфлация.

"Може да очакваме инфлация от началото на следващата година, до края на тази ще има само дефлационен натиск".

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Клуб Investor"може да видите тук.