Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Коронавирусът е шанс за инвеститорите

Георги Георгиев, Карол Капитал Мениджмънт, Клуб Investor, 08.02.2020

21:33 | 8 февруари 2020

Коронавирусът е добър момент за влизане на пазара в различни позиции. Инвеститорите не трябва да се плашат от него, въпреки че медиите служат като контраиндикатор в случая. Това мнение изрази Георги Георгиев, Карол Капитал Мениджмънт, в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков.

"Пазарите са много волатилни и през тази седмица, особено след като медиите фокусираха вниманието си върху коронавируса".

Георги Георгиев посочи, че в исторически план сме наблюдавали, че подобни вируси не се отразяват негативно на пазара. "Да, те са повод за разпродажби, за евентуална корекция, но не маркират върха на капиталовите пазари", допълни той.

Според анализатора бичият тренд не свършва за това, че е продължил дълго. "Той може да бъде нарушен единствено от спирането на подкрепа от централните банки, която продължава да държи пазарите. Вижда се и как Китай стимулира своя пазар", поясни той.

САЩ

"Секторът на услугите и всички онлайн разплащания продължават да растат с феномeнални ръстове. Технологичните гиганти се представят най-добре".

Европа

"Европейските акции реагираха негативно на новините за коронавируса, но веднага, след като се разбра, че фокусът на медиите не е правилен, те успяха да възстановяват голяма част от загубите си в стойността си. Вероятно е и цените на германските акции да завоюват нови върхове. Но европейският пазар остава фокусиран върху компании, които нямат потенциала на китайски и американски фирми", твърди Георгиев.

Петрол

"Потреблението на петрол също пострада от коронавируса. ОПЕК веднага се опита да повлияе върху цената, обсъждат се намалявания на производствената активност".

Гледайте целия разговор във видеото.