Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Дяловото инвестиране набира скорост у нас

Ивайло Господинов, Black Peak Capital, Клуб Investor, 16.11.2019

20:34 | 16 ноември 2019
Ивайло Господинов, Black Peak Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Ивайло Господинов, Black Peak Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бизнес средата в България се развива в позитивна насока. Въпреки волатилната икономическа ситуация в света перспективите пред българската икономика изглеждат позитивни. Все повече компании у нас ще бъдат обект на инвестиционен интерес. Това каза Ивайло Господинов, Black Peak Capital, в предаването „Клуб Investor“ с водещ Ивайло Лаков.

„Дяловото инвестиране набира скорост в България“, отбеляза Господинов, като посочи, че у нас вече съществуват доста инвестиционни фондове, които активно подпомагат малките и средни предприятия.

Според него при взимането на решение за инвестиция в дадена компания най-важни са хората, които управляват бизнеса, тъй като те са двигателят, моторът на идеите.

„Търсят ръководители, които могат с визията и разбиранията си да развиват успешно бизнес“.

„Важно е компаниите да имат добре изграден екип като управление, да могат много ясно и категорично да направят един бизнес план работещ, да имат структури, които са добре изградени и позволяват растеж“, каза още той.

Господинов изтъкна, че ролята на инвеститорите е да се опитват да помагат на компаниите в проблемите, които срещат. „Такива у нас са липсата на кадри, необходимостта от по-адекватна форма на финансиране и други“, добави той.

Вижте целия разговор във видео материала.