Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Търговската война води до нова фаза на търговията, от която няма да има печеливши

Андрей Стойчев, Trading 212, Клуб Investor, 23.06.2018

21:30 | 23 юни 2018
Андрей Стойчев, Trading 212, снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Андрей Стойчев, Trading 212, снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Повишаването на лихвения процент от Фед и агресивната му политика, както и обявеното запазване на процента от страна на ЕЦБ е причината, която води до повишаване на долара във валутната двойка евро-долар и прави условията на пазара практически неравни. Търговската война е другата причина за неравенство на условията. Тя променя облика на пазарите в едни от водещите страни – САЩ, Китай, както и страните от целия Европейски съюз (ЕС). Това каза Андрей Стойчев, Trading 212, в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков.

Според Стойчев предстои търговската война да се задълбочава. На валутните пазари това не се отчита до такава степен, за сметка на капиталовите. Ако наистина търговската война се задълбочи, то предстоят големи загуби за развитите пазари, коментира той.

„Навлизаме в нова фаза на търговията, в която едва ли ще има печеливша страна“, посочи още Стойчев.

При криптовалутите се запазва низходящият тренд, което изглежда положително, според експерта. Той определи това като нормално и от полза за пазара, тъй като промените на криптопазара в стойности между 10 и 20% водят до силна волатилност на пазара, което го прави и твърде несигурен.

Вижте целия разговор във видео материала (от 10'30'' мин.).