Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Имотите в София са най-евтини спрямо други европейски столици

Тома Станишев, директор на Galardo Real Estate, Клуб Investor, 25.03.2023

21:42 | 25 март 2023
Обновен: 13:05 | 27 март 2023
Автор: Николета Рилска

София се нарежда доста ниско по ценови нива на имотите спрямо други големи градове в Европа. Тя е на последно място спрямо други европейски столици по средна цена. Пазарът има накъде да расте. Това заяви Тома Станишев, директор на Galardo Real Estate, в предаването „Клуб Investor“ с водещ Ивайло Лаков.

Станишев посочи, че за момента трусовете в банковия сектор нямат ефект върху нашия пазар. „Търсенето от купувачите е още голямо“, добави той.

По негови думи към момента се усеща слабо намаление на търсенето и лек спад на цените на квадратен метър, но не се очакват драстични понижения.

„Трудно е да се каже накъде ще отиде пазарът. Ръстът на цените се стабилизира, ще има плато, той няма да продължи“.

Според Станишев цените на имотите в южните квартали на София започват от 1300-1400 евро на кв. м, има рекордни продажби в центъра за над пет хиляди евро на кв. м.

Той отбеляза, че от значение за купувачите са локацията, разпределението, нивото на завършеност на сградата, развитието на района. „Търсят се и панелени жилища, все още има такива сделки“, каза още гостът.

Станишев е оптимист по отношение на банковите регулации и кредитирането – не очаква огромна промяна в сектора и смята, че пазарът ще продължи да расте.

Целия разговор гледайте във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването „Клуб Investor“ гледайте тук.