Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Младите хора са тези, които искат да стоят обединени

Илия Иванов и Стефан Кьосев в Клуб Инвестор за младежкия форум Youth Speak

21:00 | 1 октомври 2016
Илия Иванов, председател на клона най-голямата младежка организация в света - AIESEC в България
Илия Иванов, председател на клона най-голямата младежка организация в света - AIESEC в България

Имат ли гласност идеите на младите хора? Какво искат те и как могат да реализират идеите си в контекста на устойчивото развитие? Илия Иванов и Стефан Кьосев от AIESEC България коментираха темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria в предаването Клуб Инвестор. Повод за гостуването им беше младежкият форум Youth Speak.

Форумът е изцяло иновативна инициатива – тя се състои от 3 части, които целят да накарат младите хора да действат. Първата част е вдъхновяване и опознаване на целите за устойчиво развитие, докато втората част обръща внимание на това как компаниите застават зад тези цели. В третата част  присъстващите на форума могат да изработят свой социален проект като идея и концепция, която да се превърне в реалност след самия форум, каза Илия Иванов, председател на клона най-голямата младежка организация в света - AIESEC в България.

Трансформацията в света е глобализацията, която настъпва. Именно това е хубавото, защото може да реализираш живота си, където искаш, допълни Иванов.

В момента сме на много интересен кръстопът, като светът се чуди дали да се глобализира или  обратното. Хората, които за момента искат да стоят обединени, са именно младите. Проблемът във Великобритания е, че възрастните избраха бъдещето на младите. Именно това е целта на Youth Speak – да покажем каква е идеята на младите хора и как можем да я реализираме, коментира Стефан Кьосев.

Вижте повече за целите на форума за България във видеото: