H&M с най-ниски приходи за 1-во тримесечие от 16 години

Обзор на европейската търговия на Марк Бартън от Bloomberg News

07:19 | 28 март 2018
Обновен: 08:19 | 28 март 2018
Първият магазин на марката H&M в Индия отворен през 2015; Снимка:Udit Kulshrestha/Bloomberg
Първият магазин на марката H&M в Индия отворен през 2015; Снимка:Udit Kulshrestha/Bloomberg

Основният европейски индекс Stoxx 600 се възстанови от 13-месечното дъно, което достигна в понеделник, и във вторник отбеляза 1-ви ден на повишение за последните 5. 

H&M обяви най-ниските си приходи за първото тримесечие от 16 години насам. Шведската модна верига натрупа рекордно количество непродадено облекло на стойност над 4 млрд. долара. Акциите на компанията поевтиняха с над 5%. H&M предупреди за по-големи спадове през това тримесечие. Поради натрупания обем дрехи H&M вече понижи прогнозата си от началото на тази година в допълнение към необикновено топлото време за сезона.

Акциите на Deutsche Bank поскъпнаха с 1,6% след като стана ясно, че е провела разговори с няколко потенциални наследници за поста на главния изпълнителен директор Джон Крайън като част от плановете за замяна на мениджъра в случай, че се появят по-добри кандидати. Според статия на вестник Times в Лондон Deutsche Bank търси заместници на Крайън поради повишеното напрежение между него и председателя на надзорния съвет Пол Ахлейтнер.

Вижте целия обзор на европейската сесия с коментара на Марк Бартън от Bloomberg News