Борисов сложи край на ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб

Българският премиер благодари на щаба за постигнатото досега

08:30 | 4 юни 2020
Обновен: 08:37 | 4 юни 2020
Автор: Цветан Кръстев
Борисов сложи край на ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб

Премиерът Бойко Борисов обяви, че официално се прекратяват редовните сутрешни брифинги на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Той коментира, че щабът не се разформира, а продължава да работи до 31-ви декември, за да има готвоност при повторната поява на подобни кризи.

"Актуалната информация за разпространението на коронавируса няма да бъде спряна, но включването на щаба всяка сутрин създава безпокойство за обществото", заяви Борисов. По думите му данните за текущата ситуация ще се оповестяват редовно на сайт.

"Чисто психологически искаме да се върнем възможно най-бързо към нормалния начин на живот. Това е добре за икономиката и всички сектори", допълни българският премиер.

Той си пожела да няма повод за възстановяването на редовните брифинги.

Борисов определи постигнатото от щаба като чудо и му благодари за дейността. "Най-меките мерки за най-кратко време са в България и те бяха с най-добър резултат", отсече премиерът.

Новите случаи на коронавирус в страната за последното денонощие са 25, като направените тестове са 1174. Така общият брой на случаите в страната се увеличава до 2585. В болница са настанени седем души.