Красимир Живков е освободен от поста зам.-министър на околната среда

На негово място застава Славея Стоянова

18:49 | 1 юни 2020
Обновен: 18:51 | 1 юни 2020
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Красимир Живков е освободен от длъжността заместник-министър на околната среда и водите, а на негово място премиерът Бойко Борисов назначава Славея Стоянова, съобщиха от правителствената информационна служба.

Славея Стоянова е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От 2015 година до момента Стоянова заема длъжността директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била главен експерт в същата дирекция.

Живков беше задържан преди дни при мащабна спецакция, а прокуратурата му повдигна обвинение за участие в организирана престъпна група, която е внасяла опасни отпадъци в страната от Италия.

Специализираната прокуратура поиска задържане под стража на Красимир Живков и още девет лица, сред които е бившият шеф на екоинспекцията в Плевен Габриел Савов, бизнесменът Атанас Бобоков и Николай Миховски, а домашен арест на Васил Богданов и бизнесмена Айгюн Еминов, на чиято площадка в Плевен в началото на годината бяха открити стотици тонове нелегално внесени отпадъци от Италия, припомня Investor.bg.