Apple отваря магазините си в Япония от тази седмица

От компанията уточняват, че магазините ще работят при стриктно спазване на мерките за социална дистанция

09:12 | 25 май 2020
Обновен: 09:17 | 25 май 2020
Снимка: Toru Hanai/Bloomberg
Снимка: Toru Hanai/Bloomberg

Американската компания Apple от тази седмица започва да отваря магазините си в Япония, който е един от най-важните ѝ пазари, след като редица бизнеси в азиатската страна бяха затворени в продължение на седмици заради пандемията, съобщава Bloomberg.

Очаква се на 27-ми май първо да отворят два магазина на Apple, а за останалите осем в страната все още няма публикувани дати, става ясно от информация на официалния сайт на компанията.

През септември Apple откри най-големия си търговски обект в бизнес района на Токио. Все още има действащо в сила извънредно положение за японската столица, въпреки че икономическият министър на страната Ясутоши Нишимура заяви в понеделник, че съветниците на правителството са одобрили плана за премахване на мярката по-късно през деня, което е седмица по-рано от предвиденото.

Магазините на Apple вече възобновиха дейност в Австралия, Германия, Австрия, Южна Корея и Швейцария. Някои от магазините в Италия и САЩ също отвориха врати.

От Apple отбелязват, че ще проверяват температурата на клиентите на влизане в магазините, ще се спазват мерките за социална дистанция и ще се използват предпазни маски.