Tesla отчита ръст на доставките на електромобили в Китай през март

Заводът на компанията в Шанхай възобнови дейност, след като бе временно затворен заради коронавируса

17:35 | 9 април 2020
Снимка: Qilai Shen/Bloomberg
Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Доставките на производителя на електромобили Tesla в Китай се повишават през март. Това се случва, след като американската компания възобнови производството си в завода в Шанхай, който бе затворен временно заради пандемията от коронавируса, съобщава Bloomberg.

Tesla увеличила доставките в азиатската до малко над 10 хил. през изминалия месец, което е два пъти повече спрямо февруари, обявиха от Китайската асоциация за пътнически автомобили. По данни на асоциацията в Китай са доставени общо 47 хил. електрически автомобили през предходния месец.

Данните показват, че заводът на Tesla в Китай набира сила, като той е първият на компанията извън САЩ. Все пак не е ясно колко точно от превозните средства, напуснали завода, са били продадени на крайни клиенти. 

Представител на Tesla отказа да даде коментар относно месечните данни на компанията в Китай. Преди седмица американският производител регистрира по-добри от предварителните очаквания глобални доставки за първото тримесечие на тази година. Но компанията е произвела с близо 14 хил. електромобила повече, отколкото е продала на клиентите, така че има превозни средства на склад.

Инвеститорите ще получат по-добра картина за продажбите на Tesla в Китай по-късно през този месец, когато ще бъдат публикувани данни за новорегистрираните автомобили.