Кои са малките градове с големи възможности за работа в технологичния сектор

В няколко американски града заплатите и наетите в бранша се увеличават осезаемо

14:58 | 25 август 2019
Снимка: Michael Short/Bloomberg
Снимка: Michael Short/Bloomberg

Не само американският град Сан Хосе е водеща дестинация в технологичния сектор. Има и други не толкова популярни места, които предлагат големи възможности за работа в технологичната индустрия, пише Bloomberg.

Bloomberg идентифицира 30 малки града в САЩ, в които заплатите и броят на наетите в сферата на технологиите, науката, математиката и инженерството са се увеличили поне 2 пъти по-бързо от средното ниво за страната през 2018 г. Проучването се позовава на Статистическата служба по труда в САЩ.

Средното заплащане за тези професии е нараснало 2.1% през 2018 г. до 84 880 долара на годишна база, докато наетите в сектора са се увеличили с 2.3% спрямо предходната година до близо 9.1 млн. души.

Малкият град Доувър в американския щат Ню Хампшир, където служителите в технологичния сектор са печелили средно по 93.09 хил. долара през изминалата година, е на върха в класацията. Общият брой на наетите в бранша в града се е повишил с 30% до 4 850 души.

Данбъри в щата Кънектикът, Чалрз, Луизиана и Бенд-редмънд, Орегон са сред дестинациите, където над 4 хил. души работят в технологичната индустрия.

В Мидланд, Мичигaн, който е дом на химическата компания Dow, се отчита най-висок ръст на възнагражденията за служителите в сектора – 29.7%. Заплатите в бранша нарастват осезаемо и във Виктория, Тексас и Рединг, Калифорния.