Нов протест на служители и активисти на Google

Емили Чанг, Bloomberg Technology, за Oracle, Google и плановете на Tesla

11:00 | 20 юни 2019
Обновен: 12:07 | 20 юни 2019
Протестиращи пред сградата, където се проведе годишното заседание на акционерите на Alphabet Inc., Сънивейл, Калифорния, 19 юни 2019. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Протестиращи пред сградата, където се проведе годишното заседание на акционерите на Alphabet Inc., Сънивейл, Калифорния, 19 юни 2019. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg, коментира от Сан Франциско водещите технологични заглавия.

Oracle отчете продажби, надхвърлящи очакванията на Уолстрийт, бележещи завръщането на производителя на чипове към ръст. Продажбите от облачни услуги и поддръжка на лиценза достигат 6,8 млрд долара за тримесечието. По-рано този месец Oracle обяви съюз с дългогодишния си конкурент Microsoft, създавайки партньорство между съответните облачни услуги.

Служители и активисти на Google използваха годишното събрание на акционерите на компанията, за да протестират по въпроси от правата на контрагента до възнагражденията на бивши ръководители, обвинени в сексуално насилие. Също така няколко активисти призоваха ръководството на Google да потвърди, че компанията няма да поднови бизнес отношения с Китай. Забеляза се отсъствието от срещата на главния изпълнителен директор на Alphabet Лари Пейдж и съоснователя Сергей Брин.

Bloomberg научи, че Tesla преразглежда организацията си в Азия, така че да се съсредоточи по-силно върху Китай. Компанията скоро стартира производство в най-големия пазар за електромобили в света. Главният изпълнителен директор Илон Мъск залага на Китай, за да увеличи продажбите си и да възобнови инвеститорското доверие, което се понижава паралелно с акциите на Tesla.