Facebook обещава, че дигиталната ѝ валута ще е по-добра от биткойн

Емили Чанг, Bloomberg Technology, за Libra на Facebook, Adobe и Slack

11:40 | 19 юни 2019
Обновен: 15:13 | 4 юни 2020
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg, коментира от Сан Франциско водещите технологични заглавия.

Facebook обещава, че дигиталната ѝ валута ще е по-добра от биткойн. Социалната мрежа разкри този вторник валутата, наречена Libra, която е обвързана с установени държавно подкрепени валути и ценни книжа. Надеждата е, че валутата ще избегне мащабни колебания на стойността си, така че да може да се ползва за ежедневни трансакции.

Adobe съобщи тримесечен приход, надхвърлящ очакванията на Уолстрийт, сигнал, че разширяването на продуктовата линия на създателя на Photoshop продължава да подхранва ръст. Продажбите са скочили с 25% в периода, в сравнение с година по-рано. През миналата година Adobe направи две скъпоструващи придобивания – на Magento, компания за онлайн търговия и Marketo, която продаваше маркетингов софтуер а сега работи за интегриране на по-големия си пакет.

Очакванията са, че Slack ще има приблизителна оценка от почти 21 млрд долара, което е почти 3 пъти размера, цитиран през последния кръг на финансиране през август. Фирмата за капиталови проучвания MKM Partners пресметна числата и каза, че е впечатлена от представянето на Slack. Създателят на софтуер за чат на работното място ще излезе на публичния пазар в четвъртък в директно листване. Bloomberg Beta, подразделението за инвестиции в рисков капитал на Bloomberg LP е инвеститор в Slack.