Американските пощи тестват автономни камиони за доставки

Тейлър Ригс, Bloomberg Technology, за Huawei, TuSimple и новия MacBook Pro

10:13 | 22 май 2019
Обновен: 14:25 | 22 май 2019
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Тейлър Ригс, Bloomberg в Ню Йорк, коментира водещите технологични заглавия.

Huawei каза, че работи по собствена оперативна система за телефоните си и ще обмисли да се конкурира с Android на Google, след като САЩ вкараха компанията в забранителен списък. Китайският производител на оборудване каза във вторник, че води преговори с Google за това как да пристъпи, след като втората потвърди, че ще ограничи достъпа до някои функции на операционните системи за Huawei.

Американските пощенски служби започват да тестват автономни камиони от вторник. Камионите, оперирани от стартъпа TuSimple, ще започнат да разнасят поща между Финикс и Далас в рамките на двуседмична пилотна програма. Камионите ще извършат 5 пълни обратни курса между пощенските центрове, като на борда им ще има инженер по безопасността и шофьор.

Apple представи най-бързия си Mac в историята. Във вторник тех-гигантът пусна обновен MacBook Pro с осмо и девето поколение процесори Intel Core, вграждайки за първи път осемядрен процесор в своя лаптоп. Apple каза, че новият модел ще е с 40% по-бърз от предишната версия. Отделно компанията обяви, че променя материала, ползван в клавиатурите и удължава програма си за ремонт, след като потребители се оплакаха от залепващи клавиши.