McDonald's изненада с резултатите си за първото тримесечие

Компанията генерира високи продажби на пазара в САЩ

17:18 | 30 април 2019
Обновен: 12:27 | 3 юни 2020
Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Американската верига за бързо хранене McDonald's регистрира резултати през първото тримесечие на 2019 г. над прогнозите на анализаторите. Възходът на компанията се движи от вътрешния пазар в САЩ и високите продажби на нови продукти за закуска. Акциите на McDonald's повишиха стойността си по време на търговската сесия тази сутрин, пише Bloomberg.

Продажбите в обектите на McDonald's в САЩ са се увеличили с 4.5%, като предварителните очаквания на пазара бяха за 3%. В световен мащаб ръстът е 5.4%.

McDonald's разчиташе доставките да движат ръста на продажбите предимно на пазара в САЩ, където конкуренцията е силна. Към момента американската компания си партнира с доставчика на храна Uber Eats, който е собственост на фирмата за споделени пътувания Uber. Междувременно McDonald's обмисля партньорство и с други доставчици.

Веригата за бързо хранене се изправя пред редица предизвикателства. Сред тях са високите разходи за труд и продукти. За да се справи със ситуацията, компанията увеличи цените на предложенията в своето меню.

Първоначално McDonald's прогнозира, че разходите за продукти ще се повишат с 2% през 2019 г., но очакванията сега са за ръст от над 3%.