Amazon отчете най-бавния ръст на приходите си от 4 години

Брад Стоун, Bloomberg Technology, за финансовите резултатит на Amazon, Intel и Nintendo

11:30 | 26 април 2019
Обновен: 12:31 | 26 април 2019
Логото на Amazon върху екрана на iPhone Снимка: Jason Alden/Bloomberg
Логото на Amazon върху екрана на iPhone Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Брад Стоун, Bloomberg в Сан Франциско, коментира водещите технологични заглавия.

Amazon съобщи надхвърляща очакванията на анализаторите печалба за първото тримесечие. Числата показват, че фокусът на компанията върху облачни услуги, рекламата и други бизнеси с висок марж, продължава да дава резултат. Приходите междувременно нарастват със 17% на годишна база – което е най-слабият темп на ръст за тримесечие от 4 години насам. Amazon също свива загубите от международните си операции.

Междувременно в четвъртък Intel съкрати прогнозата си продажбите през второто тримесечие и годината. Компанията каза, че очаква приходите да текущия период да са около 15,6 млрд долара. Това става на фона на усилията Интел да се справи с конкуренцията в индустрията за полупроводници. Резултатите подкопават уверенията на компанията, че търсенето на компютърни процесори ще се подобри тази година.

Nintendo също разочарова с последния си отчет на финансовите резултати - с оперативна печалба и насоки доста под очакванията. Компанията също отхвърли слуховете, че по време на тазгодишното Изложение за електронни развлечения ще представи нов модел на конзолата Switch. Акциите поскъпнаха по-рано тази година при оптимизъм, че по-евтина версия на Switch би помогнала на Nintendo да преодолее грешките си миналата година.

Очаквайте видео.