Биткойнът достигна най-високата си стойност от 6 месеца

Криптовалутите етър и рипъл също поскъпват

17:28 | 23 април 2019
Обновен: 17:32 | 23 април 2019
Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg
Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Биткойнът поскъпна във вторник до най-високите си нива за последните шест месеца, давайки тласък и на други криптовалути да поддържат възходящ тренд, съобщава Investor.bg, като цитира Ройтерс. Според трейдърите и анализаторите няма видими двигатели на движението на цените.

Най-популярната криптовалута поскъпна с 4,5% до 5600 долара за брой, докосвайки най-високата си стойност от 19 ноември насам. Други основни криптовалути като етър и рипъл също повишиха цената си. 

Търговците на дигитални валути може и да не са сигурни какво точно предизвика внезапното поскъпване на биткойна във вторник, но изглежда имат намерение да се възползват.

Най-популярната криптовалута поскъпна изненадващо и в началото на този месец до най-високото си ниво от ноември, повеждайки ръста при останалите дигитални пари. Тогава беше сложен и край на тримесечното спокойствие на пазара на виртуални валути.

Въпреки че внезапните промени в цената на биткойна не са нещо ново, то движенията на виртуалната валута бяха сравнително потиснати през тази година. Причината е в срива от 74%, който претърпя биткойнът през миналата година и обезсърчаването на инвеститорите, че валутата не може да бъде широко приета.

Още подобни новини може да четете в Investor.bg.