Hasbro бележи приходи и продажби над очакванията

Американската компания се възстановява, след като беше ударена от фалита на Toys R Us

15:38 | 23 април 2019
Обновен: 15:43 | 23 април 2019
Снимка: Daniel Acker/Bloomberg News
Снимка: Daniel Acker/Bloomberg News

Американският производител на играчки Hasbro бележи неочакван ръст на продажбите през първото тримесечие на 2019 г., което показва, че се възстановява от загубата на голям клиент като Toys R Us, пише Bloomberg.

Приходите на производителя са нараснали с 2% до 732.5 млн. долара, което е над предварителните очаквания на анализаторите.

Инвеститорите с нетърпение очакваха да видят дали компанията ще се справи с проблемите, които бяха причинени заради ликвидацията на Toys R Us в началото на 2018 г. В този смисъл финансовите резултати на Hasbro показват, че компанията се отърсила от трусовете.

Също така инвеститорите очакваха да видят как Hasbro се е представила на международния пазар, след като през изминалата година резултатите бяха незадоволителни. Международните продажби на американския производител са се увеличили с 6%. Компанията поддържа добри резултати и по отношение на бизнеса с развлекателни игри. Възходът на звеното се крепи благодарение на играта Magic: The Gathering Arena. Hasbro има лицензи за играчки за франчайзи като Star Wars и Frozen.

Акциите на Hasbro поскъпнаха с 4.7% по време на търговията във вторник сутринта. От началото на годината стойността на акциите на компанията се е покачила с 8.4%.