Tesla оценява потенциала си

Редица анализатори имат големи очаквания към платформата Tesla Network

14:33 | 22 април 2019
Обновен: 14:36 | 22 април 2019
Tesla Model 3 на станция за зареждане на електромобили Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg
Tesla Model 3 на станция за зареждане на електромобили Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Инвеститорите в американския производител на електромобили Tesla очакват с нетърпение финансовите резултати на компанията за първото тримесечие на 2019 г. Междувременно ръководството на Tesla се фокусира върху бъдещето и потенциала на автопроизводителя, пише Bloomberg.

Днес Tesla е домакин на инвеститорски форум, като на него се очаква да се наблегне върху прогреса на технологиите за самоуправляващи се автомобили. В края на седмицата американската компания ще представи отчета си за първото тримесечие на тази година. В началото на април базираната в Калифорния фирма публикува разочароващи данни за доставки. Поради това анализаторите понижиха прогнозите си, а акциите на Tesla поевтиняха с над 2%.

„Очакванията от форума са ниски, но смятаме, че събитието може да засили фокуса на инвеститорите върху технологиите за автономни автомобили“, коментира анализаторът в компанията за финансови услуги Robert W. Baird Бен Кало.

Компанията е амбицирана да стартира услугата Tesla Network. Чрез нея собствениците на автономни автомобили ще могат да предоставят транспортни услуги на клиенти, докато не използват превозното си средство. По този начин те ще могат да си осигуряват допълнителни доходи, докато са на работа или у дома.

Все още не са разкрити подробности за проекта, но някои анализатори имат големи очаквания от сега. „Способността на Tesla да съхранява данни, както и потенциалът на Tesla Network са силно подценени“, твърди анализаторът в консултантската фирма Consumer Edge.