Два технологични еднорога излязоха на публичния пазар в четвъртък

Емили Чанг, Bloomberg, с преглед на водещите технологични новини

10:42 | 19 април 2019
Обновен: 13:42 | 19 април 2019
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg, коментира от Сан Франциско водещите технологични заглавия.

Два технологични еднорога излязоха на публичния пазар в четвъртък. Акциите на Pinterest поскъпнаха с до 30% на борсовия си дебют, след като компанията набра 1,4 млрд долара по време на 2-рото най-голямо първично публично предлагане в САЩ за годината. Междувременно акциите на печелившия еднорог Zoom скочиха до небето с над 70% след като отвориха на цена от 65 долара на акция. Много инвеститори гледат на тези IPO-та като на барометър за други компании, които искат да излязат на публичния пазар тази година.

Само преди 4 седмици Facebook призна, че десетки хиляди пароли в Instagram са били разкрити, а сега обяви, че още милиони са били изложени на риск. В блогпост в четвъртък Facebook каза, че милиони потребители на Instagram са били засегнати от този пропуск както и потребителите на Facebook Lite. Facebook Lite е създаден за хора с по-стари телефони или по-слаба интернет връзка, най-вече на развиващите са пазари.

Google и Amazon обявиха примирие. Двете компании казват, че ще позволят функционирането на видео услугите си на своите съответни устройства. Youtube скоро ще стане достъпен на Amazon Fire TV, а Amazon Prime video ще се показват на Google Chromcast и устройствата с Android TV. Двете компании преди имаха спорове по отношение на бизнесите, които оперират.