Lyft, Uber са далеч от генериране на печалба, смята Айлин Бърбидж

Айлин Бърбидж, основател на дружество за инвестиции в рисков капитал Passion Capital

16:10 | 29 март 2019
Обновен: 16:17 | 29 март 2019
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Айлин Бърбидж, основател на дружество за инвестиции в рисков капитал Passion Capital, коментира първичното публично предлагане на Lyft, конкуренцията с Uber, и мнението си за технологичния сектор като цяло.

Според нея на пазара в момента има много пари на частния пазар, които стимулират подобни на Lyft компании, разрастващи се в такъв мащаб, че създават много силни бариери за конкуренция за навлизане на каквито и да е нови участници. По думите ѝ те изграждат пазарна доминация, на каквато не сме били свидетели през дот-ком ерата.

Бърбидж прогнозира, че Lyft значително ще увеличи пазарната си стойност, заради високите записвания.

Първоначалният диапазон бе от 62 до 68 долара, но накрая цената на акция достигна 72 долара. Беше свръхпродаден още на втория ден на пътуващото си изложение, така че мога да си представя, че ще има много голямо търсене в началото.

Тя обаче споделя, че би останала настрана от Uber и Lyft, "просто защото са толкова далеч от това да генерират каквато и да е печалба".

"А щом бъдат поставени под натиска на публичния пазар, за да го направят ще трябва или да увеличат таксите за клиентите, или да намалят възнагражденията на шофьорите, което мисля, че би им създало цял спектър проблеми и трудности идната година", обоснова се тя.

Очаквайте видео.