Как Instagram ще превърне снимките в кликове

Платформата ще улесни работата на своите партньори, вграждайки снимки към продуктите им

16:32 | 18 март 2019
Служител минава пред брандирани постерени на Instagram в Ню Йорк Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg
Служител минава пред брандирани постерени на Instagram в Ню Йорк Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Instagram се слави с едни от най-ефективните платени публикации в мрежата, но скоро би могъл да се превърне дори в реален конкурент на Amazon. Стига плановете за вграждане на снимки към продуктите да оправдаят очакванията, пише Wall Street Journal (WSJ).

В момента на територията на социалната платформа оперират повече от 7 милиона рекламодатели, включващи и така наречените „инфлуенсъри“. Те може и да привличат огромно внимание, но проблемът им засега е в сравнително ниската ефективност при продажбите.

Snap Inc. (компанията основател на Snapchat) дава добър пример за повишаване на дела на успешните реклами. Бета тестовете показват 17 пъти по-висока успеваемост на рекламите, вграждащи снимки към продуктите си.

В публикацията на WSJ се казва още, че 90 милиона притежатели на профили в Instagram обръщат внимание на реклами и все пак те представляват едва 10% от месечния трафик на апликацията.

Дигиталният маркетинг бележи ръст от 18% за миналата година, според Digital Commerce 360. На този етап изгледите са само за растеж, след като и Alphabet задейства същия принцип за рекламите в Google по-рано този месец.

Едно е ясно - пазаруването онлайн е напът да се изкачи на следващото ниво.