Лидерът на опозицията във Венецуела започна обиколка на страната

Хуан Гуайдо обещава да повиши стандарта на живот във Венецуела

10:00 | 17 март 2019
Обновен: 18:07 | 31 май 2020
Председателят на парламента във Венецуела Хуан Гуайдо. Снимка: Carlos Becerra/Bloomberg

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо започна в събота обиколка на страната, която бележи нов етап в кампанията му за сваляне на президента Николас Мадуро, пише Investor.bg, позовавайки се на Асошиейтед прес. В същото време поддръжници на правителството се събраха на митинг в столицата Каракас.

Пред събралото се множество в северния град Валенсия Гуайдо обеща да осигури по-добър живот на изпитващите затруднения венецуелци. "По-силни сме от всякога", заяви подкрепяният от САЩ опозиционен лидер, който през януари се провъзгласи за изпълняващ длъжността президент.

Преизбирането на Мадуро е незаконно, повтори Гуайдо пред привържениците си, призовавайки ги да продължат това, което той нарече "Операция "Свобода". Скоро, след като сме посетили и организирали всички части на страната, ще отидем в президентския дворец Мирафлорес и ще си върнем това, което принадлежи на венецуелския народ, обеща опозиционният лидер.

Около 90 на сто от венецуелските граждани искат Мадуро да се откаже от президентските пълномощия, показва проучване на общественото мнение на венецуелската социологическа агенция "Меганализис", публикувано вчера на сайта на в. "Насионал". Проучването е проведено от 11 до 14 март в 16-те най-гъсто населени щата и 32 града на Венецуела. 88,9 на сто от участвалите в проучването 1 100 души са подкрепили оставката на Мадуро и неговото правителство.

Възможната статистическа грешка при проучването е 3,3 на сто. 

Още подобни новини може да прочетете в Investor.bg.