Планът на Мей за Брекзит не мина, следва вероятно отлагане

Коментар на Розалинд Матийсън, Bloomberg

15:43 | 13 март 2019
Обновен: 15:43 | 13 март 2019
Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg
Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Планът на министър-председателя Тереза Мей беше отново отхвърлен от британския парламент, като новият правен език за ирландския предпазен механизъм не успя да спечели подкрепата на достатъчен брой депутати. Днес законотворците ще гласуват дали или не да премахнат възможността от Брекзит без сделка от масата. Ако това се приеме, каквито са очакванията, Камарата на общините ще трябва да гласува позицията си относно удължаването на член 50 и отлагане на Брекзит. Розалинд Матийсън, Bloomberg, коментира темата.

Спорът не е единствено между привърженици и противници на Брекзит. Съществуват разделения в разделенията в разделенията. На този етап въпросът е какъв тип сделка е възможно да премине през парламента.

Хората не искат Брекзит без сделка да присъства сред възможностите, тъй като това е сценарият, от който най-силно се опасяват пазарите и бизнеса, коментира журналистът.

След това гласуване предстои вот в четвъртък, при който парламентът ще трябва да помоли ЕС за по-дълъг период за подготовката на Брекзит и удължаване на крайния срок.

Всичко това създава значителен риск за поста на Тереза Мей и кабинета ѝ, обобщи Матийсън.

Очаквайте видео.