Банковата група Emirates NBD намалява експозицията си към развитите пазари

Морис Гравие, главен инвестиционен директор на Emirates NBD

12:42 | 26 февруари 2019
Обновен: 13:35 | 4 юни 2020
Логото на Emirates NBD PJSC в Дубай, Обединени Арабски Емирства, 4 септември 2018. Снимка: Christopher Pike/Bloomberg

Морис Гравие, главен инвестиционен директор на Emirates NBD, разговаря с Манъс Крани, Bloomberg, за стратегията на банката към развитите и развиващите се пазари. 

От Emirates NBD вчера са взели решението да намалят експозицията си към акции на развиващите се пазари. От банката нямат причина да увеличат целите си, коментира той и даде пример с индекса S&P 500, където Emirates NBD постига таргета си въз основа на крайната им преценка и макроикономическа обстановка.

При умерения сценарий намаляваме експозицията си към развитите пазари с 2 процентни пункта. Не е толкова много, но е от значение.

Банката не иска да се отдалечава прекалено много от стратегията си за разпределение на активи. Докато в началото на годината е имала увеличена експозиция към развитите пазари сега я понижава и това прави вземането на решение по-лесно, коментира Морис Гравие.

От гледна точка на портфолиото това улеснява участието на развиващите са пазари, където от Emirates NBD смятат, че ще бъдат правилните източници на възвращаемост.

Достигнахме нашата цел към развитите пазари, затова намалихме риска си там и се чувстваме комфортно с риска си към развиващите се пазари.

Чуйте целия коментар във видеото: