От 11 март Twitter ще съобщава кой е платил за политическите реклами

Технологичен коментар на Емили Чанг за Qualcomm, WalMart и Twitter

09:40 | 20 февруари 2019
Обновен: 09:42 | 20 февруари 2019
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg Technology, коментира водещите технологични заглавия

Докато продължава надпреварата за внедряване на 5G технологии Qualcomm представя своя втори чип за свързване с това ново поколение на високоскоростен трансфер на данни. Qualcomm, която е изправена пред увеличаваща се конкуренция, се надява да избегне повтаряне на разочарованията при пускането на предишните си 4G чипове. Новите чипове ще се появяват в устройствата към края на 2019.

WalMart изтри усещането от разочароващите данни за продажбите на дребно през декември, съобщавайки най-доброто си 4-то тримесечие от 10 години насам. Продажбите на сравнителна база в САЩ на гиганта за търговия на дребно през последните 3 месеца на 2018 надхвърлиха очакванията при ръст на онлайн продажбите с 43%. Но докато компанията продължава да се състезава с Amazon тласъкът ѝ към електронни продажби се отразява на маржовете.

Twitter предприема стъпки да предотврати намеса от Русия и други участници по време на европейските избори през май. Компанията планира да въведе допълнителни проверки и да публикува повече информация относно политическата реклама в Европа. От 11 март политическите рекламодатели ще трябва да удостоверяват своята самоличност и местонахождение, а рекламите ще съобщават кой е платил за тях.

Очаквайте видео.