Германските автоконцерни очакват среща с Тръмп

Възможно е срещата да се проведе още следващата седмица

14:07 | 23 ноември 2018
Германските автоконцерни очакват среща с Тръмп

Ръководителите на Volkswagen, BMW и Daimler са подготвени за събеседване в Белия дом с администрацията на президента Доналд Тръмп. Това пише Investor.bg.

Те обаче все още очакват официална покана. Това съобщават източници от индустрията.

Пред вестник Handelsblatt запознати със ситуацията отбелязват, че срещата е възможно да се осъществи още следващата седмица. Изданието допълва, че към момента няма информация дали самият президент също ще участва в подобен разговор.

„Ясно е, че срещата е планирана и главните изпълнителни директори ще присъстват“, споменава източник.

Друг запознат също потвърди намеренията за подобна среща във Вашингтон, като поясни, че подробностите са в процес на уточняване и ръководителите на концерните ще изяснят, че те не могат да сключват договори от името на Европейския съюз.

Месеци наред президентът Тръмп заплашва да наложи мита върху вноса на автомобили от ЕС – ход, който би могъл да преобърне бизнес модела на продажба на автомобили в САЩ.

Държавният глава обаче постигна споразумение с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер през лятото за въздържане от въвеждане на налози поне докато преговорите между Брюксел и Вашингтон са в развитие.

Още по темата прочетете в публикацията на Investor.bg.