Малките градове повлияха в ръста на цените на нови жилища в Китай

Средните цени на нови жилища в 70-те основни града на Китай скачат с 1% през октомври спрямо септември

13:44 | 15 ноември 2018
Малките градове повлияха в ръста на цените на нови жилища в Китай

Цените на нови жилища в САЩ отбелязват частично повишение през октомври. Главната причина за това са запазилите се ръстове в по-малките градове – а това е индикация, че един от основните двигатели на икономическия растеж остава устойчив. Въпреки това инвеститорите отправят предупреждения за задаващо се забавяне през 2019 г.

Средните цени на нови жилища в 70-те основни града на Китай скачат с 1% през октомври в сравнение с миналия месец. Това е минимално увеличение спрямо четенето за предходния месец от 0,9%.

И макар че стабилният ръст на сектора би могъл да смекчи негативните ефекти от мерките на правителството за ограничаването на дълга и ескалиращото търговско напрежение със САЩ, анализатори предупреждават за задаващи се трудности през идните тримесечия заради продължаващо забавяне на имотните инвестиции и продажби.

Нарастването на цените се дължи основно на 35-те по-малки града, които отчитат среден ръст на цените си от 1,1% през октомври, което е ускорение от 0,9% през предходния месец, съобщават от Националното статистическо бюро на страната.

Още по темата прочетете в Investor.bg.