Intel надхвърли очакванията с приходи от $19,2 млрд.

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg

10:25 | 26 октомври 2018
Обновен: 14:05 | 26 октомври 2018
Снимка: Daniel Acker/Bloomberg
Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg в Сан Франциско, коментира водещите технологични заглавия.

Чип-гигантът Intel отвя очакванията на анализаторите и на инвеститорите, съобщавайки надхвърлящи прогнозите им финансови резултати, коментира Чанг и се позова на отчетените 19,2 млрд. долара приходи в сравнение с очакванията за 18,12 млрд. долара. Вторият по големина производител на полупроводници в света също съобщи ръст от 16% на приходите от най-голямото му подразделение, бизнесът, фокусиран върху персоналните компютри. Това се случва в условия на лош месец за акциите на производителите на чипове, като по-рано през седмицата Philadelphia Stock Exchange Semiconductor Index навлезе в корекция.

Приходите на Alphabet за третото тримесечие на оправдаха с малко очакванията. Обвиненията са насочени към по-големите суми, които компанията плаща на партньорите си за дистрибуция на търсачката й. Това се случва след неочаквано съобщение на Ню Йорк Таймс, според което Гугъл е платила на създателя на Android Анди Рубин 90 млн. долара да напусне след като е бил обвинен в непристойно сексуално поведение.

Amazon съобщи неотговарящи на прогнозите на анализаторите приходи и предсказа по-ниски приходи през натовареното празнично тримесечие. Приходите на Amazon са доста под очакванията - 56,6 млрд. долара, ръст от 29% спрямо същото тримесечие миналата година, но оперативната печалба от 3,7 млрд. долара за 3-то тримесечие надхвърля очакванията както на анализаторите, така и на самата Amazon.