Nestle потвърди годишните си прогнози след ръст на продажбите

Швейцарската компания цели да увеличи продажбите си с 3% на годишна база

11:19 | 18 октомври 2018
Обновен: 11:26 | 18 октомври 2018
Снимка: Gianluca Colla/Bloomberg
Снимка: Gianluca Colla/Bloomberg

Групата за хранителни продукти Nestle потвърди, че цели ръст на продажбите от около 3% за тази година, след като в четвъртък отчете по-добра търговия в Северна Америка и по-добри продажби благодарение на бебешките храни през третото тримесечие, съобщава Investor.bg, позовавайки се на Ройтерс.

Компаниите за пакетирани храни изпитват трудности да се адаптират към нарастващия апетит на потребителите към свежи, местни храни. Nestle и конкурентите ѝ се опитват да подобрят представянето си, намалявайки разходите, продавайки по-слабо представящи се отдели и диверсифцирайки се към премиум и здравословни храни.

„Започваме да виждаме по-добра инерция в Северна Америка и в категорията ни с бебешки храни на глобално ниво. Бизнесът ни в Китай продължава да расте с темп между 4 и 6%“, каза главният изпълнителен директор Марк Шнайдер в изявление от четвъртък.

Органичните продажби на Nestle, които не включват валутните колебания и придобивания, са се увеличили с 2,9% през третото тримесечие в съответствие с прогнозите в анкета на Ройтерс. Ръстът им за деветте месеца е от 2,8%.

Продажбите като цяло за деветмесечието са се увеличили с 2,0% до 66,4 млрд. франка (66,7 млрд. долара).

Производителят на шоколадите KitKat и на кафето Nescafe обяви още, че Уан Лин Мартело – в момента ръководител на компанията за регионите Азия, Океания и Субсахарска Африка, напуска Nestle и ще бъде заменен от Крис Джонсън, който в момента ръководи човешките ресурси и бизнес услугите, от 1 януари.

Мартело, който бе главен финансов директор, преди да поеме регионите, бе сред потенциалните кандидати за ролята на главния изпълнителен директор в Nestle, преди компанията да реши да вземе външния кандидат Марк Шнайдер преди две години.

Продължението на материала може да прочетете в Investor.bg.