Ryanair очаква по-слаби финансови резултати заради стачката на пилотите

Акциите на авиокомпанията поевтиняха с 12% в Дъблин, което е най-големият спад през последните 2 години

13:40 | 1 октомври 2018
Обновен: 13:40 | 1 октомври 2018
Ryanair очаква по-слаби финансови резултати заради стачката на пилотите

Нискобюджетната Ryanair Holdings Plc стана поредната европейска авиокомпания, която предупреди за нарастващите разходи, като заяви, че трудовите спорове и по-високите цени на горивата оказват влияние върху финансовите ѝ резултати, съобщава Investor.bg, позовавайки се на DPA.

Нискотарифната авиокомпания е принудена да отстъпи малко по отношение на финансовите си резултати за текущата финансова 2018/19 година, не на последно място заради стачките, и не изключва и ново, допълнително понижение на целите си.

По отношение на печалбата, без да се отчитат резултатите на авиокомпанията Airline Laudamotion, ирландците сега очакват тя да достигне диапазона от 1,10-1,20 милиарда евро за годината вместо 1,25-1,35 милиарда евро по-рано.

Двата дни сериозни стачки в Германия, Холандия, Белгия, Испания и Португалия през септември са се трансформирали в по-ниски приходи. 

Авиокомпанията по-нататък заяви, че резервациите, особено около училищните ваканции през октомври и Коледа, са по-малко заради опасенията на пътниците от нови отмени на полети. Освен това в тежест се оказва и нарастващата цена на керосина.

Акциите поевтиняха с над 12 на сто в Дъблин –  най-сериозният спад в цената от над 2 години, а книжата на EasyJet също са надолу, но с 6,3 на сто.