Snapchat отчете рекордни приходи извън Северна Америка

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 08.08.2018

10:26 | 8 август 2018
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Смесени резултати и новини от страна на Snap. Компанията получи вот на доверие от милиардер инвеститор и за тримесечието отчете рекордни приходи, извън Северна Америка. Тези фактори помогнаха за по-лесното приемане на първият в историята на компанията, спад на брой дневните потребители. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. 

"Социалната мрежа зави, че насочването й към модел, в който рекламодателите са много по-самостоятелни в наддаването и създаването на самите реклами, е дал тласък на бизнеса й. Тя обвини и редизайнът на приложението за спадът в активността потребителите. Все пак анализатори изразиха притеснение, че рекламодателите и потребителите предпочитат Instagram на Facebook пред Snapchat".

Кирилова сподели още, че Snap привлече голям инвеститор в лицето на саудитски принц, който скоро след обявяването на резултатите за второто тримесечие разкри, че след инвестиране в компанията през май, е придобил дял от 2,3%, чиято стойност е 250 млн.долара. "Според него Snap се е насочил към разгръщане на своя потенциал", допълни още тя. 

Повече вижте във видео материала.