Повишените разходи за заплати засегнаха печалбата на Ryanair

Разходите на британската нискотарифна авиокомпания, свързани с персонала, са се повишили с 34 на сто заради нарастването на пилотските заплати с 20%

11:25 | 23 юли 2018
Снимка: Aidan Crawley/Bloomberg
Снимка: Aidan Crawley/Bloomberg

Британската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви, че печалбата ѝ през второто фискално тримесечие е била засегната от повишените разходи за заплати, високите цени на петрола и понижаването на цените на билетите.

Тези фактори са изиграли основна роля за спада в печалбата на нискотарифната авиокомпания през последното тримесечие (април-юни) с близо 20 на сто до 319 млн. евро, предава BBC.

От Ryanair добавиха също, че средните цени на билетите през лятото ще бъдат по-ниски от очакваното. Това се дължи на сериозната конкуренция, горещата вълна в Северна Европа и несигурността, причинена от стачките на персонала.

Служителите на компанията продължават да настояват за по-добро възнаграждение и по-добри работни условия. 

Разходите, свързани с персонала, са се повишили с 34 на сто заради нарастването на пилотските заплати с 20%, съобщи Майкъл О'Лиъри, изпълнителен директор на Ryanair. 

Въпреки това се очаква авиоконцернът да изпълни прогнозата си за годишна печалба в диапазона между 1,25 и 1,35 млрд. евро.

Авиокомпанията заяви, че е загрижена за опасността от „твърд Brexit”, смятайки, че този риск се подценява.

Тя предупреди акционерите от Великобритания, че могат да загубят своето право на вот в случай на „тежък" Brexit. Вижте повече на Investor.bg.