Новият отчет на Netflix разочарова инвеститорите

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, Бизнес старт, 17.07.2018

12:07 | 17 юли 2018
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Изключително голямо разочарование за инвеститорите, които залагат на Netflix и очакваха бърз растеж на абонатите. Оказва се, че броят на новите абонати, които компанията е привлякла през второто си фискално тримесечие, е под очакванията както на самата компания, така и на анализаторите. Разочароваща беше и прогнозата на фирмата за видео стрийминг за текущото тримесечие. Това изпрати акциите на компанията с 14 на сто надолу. Това коментира Елена Кирилова, Investor.bg, в предаването "Бизнес среща" с водещ Христо Николов. 

"Имахме силно, но не звездно второ тримесечие”, посочи компанията в писмото си до акционерите. Netflix заяви, че е “препрогнозирала” колебанията за тримесечието в темпа на привличане на нови потребители. Преди обявяването на отчета акциите на Netflix бяха удвоили стойността си от началото на годината. По време на следборсовата търговия в понеделник книжата на компанията понижиха цената си с до 343,60 долара, след като по-рано завършиха сесията на цена от 400,48 долара".

Елена Кирилова коментира още, че коментар на Илон Мъск доведе до понижение на акциите на Tesla. Тя разказа, че думите му били свързани с един от водолазите, участвал в спасителната акция на 12-те деца в Тайланд. Идеята на Мъск бе му бе да изпрати миниподводница за мисията, но един от водолазите заяви, че тя не може да бъде използвана в рамките на мисията. Мъск не бе доволен от това и изпрати сериозен туит по повод на един от водолазите, участвали в мисията.

Повече по темата вижте във видео материала.