Върховният съд на САЩ отсъди против онлайн търговците на дребно

Коментар на Емили Чанг, Bloomberg

10:50 | 22 юни 2018
Обновен: 13:20 | 22 юни 2018
Автор: Надя Манова
Хора са застанали пред сградата на Върховния съд на САЩ във Вашингтон, окръг Колумбия, 25 април 2018. Photographer: Al Drago/Bloomberg
Хора са застанали пред сградата на Върховния съд на САЩ във Вашингтон, окръг Колумбия, 25 април 2018. Photographer: Al Drago/Bloomberg

Емили Чанг от Bloomberg коментира последните технологични заглавия. 

Върховният съд на САЩ отмени решение от 1992 и се произнесе в полза на американски щати и традиционните магазини, предаде Чанг Съдиите решиха, че щатските и местните правителства могат да събират милиарди долари данък ДДС от онлайн търговците на дребно, които не облагат с данък потребителите си. Върховният съд закриляше търговците на дребно от облагане с данъци, в случай че не разполагат с физически магазини.

Twitter придоби стартъп, за да си помогне в изчистването на съдържанието в платформата си. Twitter купи базирания в Сан Франциско Smyte, за да се бори с онлайн-спам, злоупотреби и измами. През март 2017 Smyte набра 6,25 млн. долара от инвеститори, включително от Baseline Ventures и Y Combinator. Това е първото придобиване от Twitter от декември 2016.

Най-големият радио разпространител в САЩ отхвърли оферта от Liberty Media на Джон Малоун. IHeartMedia официално отказа предложението от малко под 1,2 млрд. долара за 40%-тов дял. Iheart каза, че преговорите с други заинтересовани страни продължават. Компанията се опитва да се възстанови след обявяване на фалит.