Intel планира да инвестира 5 млрд. долара в Израел до 2020

Коментар на Каролин Хайд от Bloomberg Technology

10:07 | 16 май 2018
Обновен: 17:07 | 16 май 2018
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Каролин Хайд от Bloomberg в Бостън коментира водещите технологични заглавия.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук каза, че е разговарял с президента Тръмп, че митата са грешен подход към търговията. Кук каза още, че е призовал президента да адресира правния статут на имигрантите, познати като Мечтателите. Кук се срещна с президента в края на миналия месец. Коментарите дойдоха по време на интервю за Bloomberg TV, посочи Хайд.

Intel планира да инвестира 5 млрд. долара в Израел до 2020. Това гласи съобщение на израелското финансово министерство. Intel ще модернизира производствения си завод в Кирият Гот и ще купи местни компании, добавяйки 250 работници в този процес. В замяна правителството ще отпусне на Интел 195 млн. долара безвъзмездни средства за бъдещи поръчки на местни технологии, както и данъчни облекчения до 2027, коментира тя.

Amazon взема пример от Националната футболна лига. Гигантът за онлайн търговия прие нова политика за разглеждането на жени и малцинства за всички отворени места в борда на директорите. Amazon казва, че новата политика ЦИТИРАМ "формализира вече съществуваща практика." В миналото Amazon бе изправена през критики за противопоставяне на изискване за набиране на служители, подобно на Рууни Рул на Националната футболна лига, което спомогна за увеличаването на многообразието в треньорския щаб, изисквайки от отборите да интервюират поне един кандидат от малцинства. Понастоящем в борда на Amazon има нула цветнокожи, а една трета са жени. Тази една трета може да нареди компанията над средното при компаниите за онлайн търговия.