Facebook също ще произвежда собствени чипове

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg News

11:34 | 19 април 2018
Обновен: 12:41 | 19 април 2018
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Емили Чанг от Bloomberg News в Лос Анджелис представи последното от технологичния свят.

В ежегодното си писмо до акционерите на Amazon главният изпълнителен директор на компанията Джеф Безос обяви, че платената услуга Prime вече е преминала 100 млн. абонати, коментира Чанг. Безос ще продължи да инвестира, за да удовлетвори „постоянно растящите“ клиентски очаквания. Писмото е възможност за основателя да очертае дългосрочната си стратегия на инвеститорите, докато продължават да инвестира парите на Amazon за международно разрастване, израждайки физическо присъствие и изобретявайки нови продукти като говорителите Echo и гласово-управлявания дигитален асистент Alexa, предаде Чанг.

Facebook изгражда екип за проектиране на собствени чипове - ход, част от тенденцията сред технологичните компании да се снабдяват сами и да понижат зависимостта на големите производители на чипове като Intel и Qualcomm, коментира тя.

За първи път от повече от 35 години ще можете да ходите на кино в Саудитска Арабия, посочи Чанг. AMC открива кино в Рияд и първият филм, който ще се излъчи е блокбъстърът "Black Panther", след като преди 5 месеца бе вдигната забраната на киносалони.

Целия коментар чуйте във видеото.