Враца получава 0,5 млн. лв. за справяне със щетите след ураганния вятър

Помощта ще бъде отпусната до четвъртък, съобщи Бойко Борисов

13:33 | 19 март 2018
Панорамен изглед към гр. Враца. Снимка: Wikipedia
Панорамен изглед към гр. Враца. Снимка: Wikipedia

Враца ще получи половин милион лева помощ от държавата, за да се справи с пораженията от ураганния вятър, който отнесе покриви и събори стълбове в града.

„Днес бяхме на съвещание заради урагана, който беше във Враца, и около 500 хиляди лева в четвъртък ще дадем за пораженията, които има в училищата, по детските градини, за стълбовете и т.н.", съобщи днес премиерът Бойко Борисов, цитиран от Dnes.bg.

През последното денонощие на територията на община Враца е преминал ураганен вятър със скорост над 160 км/ч. Силните пориви нанесоха щети както в града, така и в населените места от общината.

Най-сериозни са проблемите в квартал "Кулата", където има къщи с напълно разрушени покриви,съборени електрически стълбове, както и паднали дървета.

Комисия от общината вече проверява местата, където има нанесени щети, ще направи оценка и ще поиска от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет финансова помощ.

„Тепърва ще се определят начините, по които ще се помогне на тези хора. Екипи от инспектората на община Враца в момента са в комуникация с кметове на населени места, така че има готовност да се действа от страна на общината", каза днес зам.-областният управител Мирослав Комитски.