Автобиографията на Клаус Йоханис вече е на българския пазар

Въпреки че Румъния ни е съседна страна, ние като че ли не познаваме добре нашите съседи, заяви авторът и водещ на предаването „Днес“ по Bulgaria ON AIR Мартина Ганчева

21:21 | 11 януари 2016
Обновен: 10:52 | 12 януари 2016
Автор: Виргиния Стаматова
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Автобиографията на румънския президент Клаус Йоханис вече е на книжния пазар в България. За момента тя е преведена само на три езика – немски, унгарски и български, като преводач на българското издание е авторът и водещ на предаването „Днес“ по Bulgaria ON AIR Мартина Ганчев. Тя гостува в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria, за да коментира както новата книга, така и живота на румънския държавен глава.

„Книгата се появи на румънския пазар преди година и предизвика огромен фурор. Основната причина за това е, че Клаус Йоханис въпреки всичките си успехи на местно и държавно ниво е много скромен човек. Той обича да седи във всяка, той не обича медийните изяви. Тъй като хората знаеха малко за него като личност се втурнаха към книжарниците“, коментира авторът и водещ на предаването „Днес“ по Bulgaria ON AIR.

Според Ганчева въпреки че Румъния ни е съседна страна, ние като че ли не познаваме добре нашите съседи. „Затова се надявам чрез този проект да провокираме интерес към Румъния и да спрем да си служим с клишета“, отбеляза Ганчева.