Ангелов: Двойката долар-евро ще продължава да отслабва

БФБ не отразява реалната икономика на България и макроикономическата обстановка, каза победителят в World Top Investor 2014-2015, 06.01.2016

21:23 | 6 януари 2016
Автор: Кирил Петков
Тодор Ангелов. снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Тодор Ангелов. снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът в САЩ и Европа не е подценен, нито надценен: „За мен индикаторът, че не е надценен, е когато започне да се люшка при висока волативност, което виждаме през последните месеци. 2015, като цяло, бе доста волатилна, а тази година започна още по-интересно. Това каза Тодор Ангелов, победител в World Top Investor 2014-2015 с 259% реализирана доходност за една година в реално време, с реални средства.

"Това е състезание с реални средства. В рамките на 12 месеца се състезавате с трейдъри, инвеститори и портфолио-мениджъри от цял свят. Може да се инвестира в абсолютно всичко, което предлага брокерът-спонсор в определената страна, какъвто беше "Карол Мениджмънт" за България".

През 2016 Ангелов каза, че си заслужава да се следят акциите в Европа, защото двойката евро-долар ще продължава да отслабва: „Не знам дали ще има паритет, но това благоприятства немския износ, това се видя миналата година“. „През последните няколко месеца инвестирам основно в акции, а не в индекси, защото наистина не съм сигурен на къде ще тръгне пазара“.

Относно БФБ Ангелов каза, че следи борсата доста повърхностно, заради ниските й обороти. По думите му БФБ не отразява реалната икономика на България и макроикономическата обстановка. 

Чуйте още: