Джеф Уилямс стана оперативен директор на Apple

Том Джайлс, Bloomberg

10:54 | 18 декември 2015
Автор: Иван Николов
Джеф Уилямс, старши вицепрезидент операции, Apple Inc., Сан Франциско 9 септември 2015. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg
Джеф Уилямс, старши вицепрезидент операции, Apple Inc., Сан Франциско 9 септември 2015. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Том Джайлс, Bloomberg коментира промените в управлението на Apple. Джайлс разговаря със Скарлет Фу в студиото на Bloomberg на 18 декември 2015.

 

Джеф Уилямс стана главен оперативен директор на Apple, това е една нова позиция за тях. Както Адам Састариано каза, това е Тим Кук за Тим Кук. Какво означава това -  Джеф Уилямс беше отговорен за веригата от доставки, един изключително важен бизнес за цялата верига от операции. Необходимо е всяка една част да бъде където трябва, когато трябва. Това е човекът, който ръководеше този процес за Тим Кук и това засвидетелства колко важен е този бизнес за тях. Все пак Тим Кук правеше това за Стив Джобс, а сега на него му трябва нов Тим Кук. Това ще бъде ролята на Джеф Уилямс.

 

Имаме и нов маркетинг директор за AppStore

Това е Тор Майрен, той ще отговаря за маркетинг операциите и ще докладва директно на Тим Кук, но не мога да ви кажа много за него.

Хардуерните решения ще ръководи Джони Сруджи през 2008 водеше разработването на А4, много мощен за времето си процесор, който беше използван в iPad и едно цяло поколение iPhone.

Неговото повишение е знак за все по-голямото значение на чиповете за Apple. Те напредват все повече, правят свои собствени разработки и намаляват зависимостта си от други производители на чипове като Samsung.

 

Да се върнем на Уилямс, защо мислите, че Тим Кук реши да назначи някой като него точно сега на позицията главен оперативен директор?

Apple е най-ценната компания в света и те имат нужда от силни фигури, и няма съмнение, че ги имат в изобилие. Той е сравнително нов на позицията, само от 5 години, така че няма нужда да търси нещо ново, нямаме информация за такова нещо. Тук става дума за подобряване на компанията и неговата собствена позиция.

Виждате и Тим Кук, той все повече се грижи за света. Говори все повече за социални проблеми, много по-отворен е, говори много повече и за личния си живот, както и за други каузи, които са важни за него – една много различна роля от тази, която имаше Стив Джобс.

Може да видите Тим Кук на благотворителни събития, на конференции по целия свят и т.н. Той има желание да говори по много и различни теми. Няма съмнение, че той е изключително фокусиран върху операциите на Apple, но това го освобождава да прави повече от това което иска, независимо дали се отнася до Apple или не.