В петък гледайте кръглата маса за Зелената сделка на ВУЗФ и БФБ по Bloomberg TV Bulgaria

В ефира на бизнес телевизията ще бъде излъчен първият дискусионен панел от събитието

17:48 | 25 ноември 2021
Обновен: 17:51 | 25 ноември 2021
Автор: Антон Груев
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Кои са основните ефекти за банките и инвестиционната общност от Зелената сделка? Отговорът на този въпрос ще стане ясен по време на кръглата маса, която Висшето училище по застраховане и финанси и Лабораторията за научно-приложни изследвания към него VUZF Lab организират съвместно с Българската фондова борса като част от поредицата специални събития по повод 20-ата годишнина на учебното заведение.

Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи на живо първия панел на експертната дискусия, която ще се проведе на 26 ноември, от 10:30 часа. 

Кръглата маса ще бъде открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, от г-жа Ивелина Пенева, заместник-министър на икономиката и от г-н Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор. Дискусията ще се проведе в два панела - първият панел е посветен на банките, а вторият - на капиталовите пазари.

Участници в събитието ще бъдат мениджъри и експерти от банки, небанкови финансови институции, други представители на инвестиционната общност и на управляващи дружества, на Българската фондова борса, на държавни институции - Министерство на финансите, Комисия за финансов надзор и др.

Първият панел ще даде отговори на редица важни въпроси, сред които къде са банките в България спрямо новите политики на ЕС и по-конкретно на ЕЦБ, какви ще бъдат промените на пазара на банковото кредитиране в резултат от Зелената сделка и какви нови възможности за получаване на банково финансиране за бизнеса ще се появяват в резултат на това?

Участниците ще изразят мнението си и относно какви зелени банкови продукти има на пазара в България в момента и ще има ли нови изисквания от банките към бизнеса при кандидатстване за кредити и какви са те.

Институционални партньори на събитието са Българската фондова борса и Green Centre за устойчиви финанси и енергетика.