Световният раликрос отлага електрификацията

Преминаването на електрически състезателни автомобили е отложено за 2021 година

19:00 | 26 август 2018
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Преминаването на електрически състезателни автомобили в световния раликрос шампионат е отложено за 2021 година, стана ясно тази седмица. Според плановете на шампионата изцяло електрическите автомобили трябваше да стартират в сезон 2020, но сега отлагането е заради „осигуряването на повече време на автомобилните производители, които изследват възможностите да участват в шампионата”, според официалната версия, пише Automedia.bg  

Крайният срок за производителите, които искат да участват в световния раликрос с електромобили през 2020 година беше 15 август, а сега новият срок е 29 март 2019 година, като дотогава се събират заявки за сезон 2021. 

Световният раликрос шампионат вече се нареди сред най-популярните моторспорт надпревари в световен мащаб, като там карат някои от най-големите рали звезди от близкото минало – бившите световни шампиони Себастиен Льоб и Петер Солберг. Засега почти сигурно в новата формула на шампионата ще се включи Peugeot, като се очаква че френската марка ще бъде последвана от Volkswagen, Audi и Ford, но засега няма официално потвърждение от нито една от четирите марки. 

Повече по темата вижте на Automedia.bg