Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Какво да очакваме от президентската кампания в България

Любомир Стефанов, политолог и преподавател в Нов български университет, в Светът е бизнес, 01.08.2016

22:16 | 1 август 2016
Любомир Стефанов, политолог и преподавател в Нов български университет. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Любомир Стефанов, политолог и преподавател в Нов български университет. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Много от въпросите, на които очакваме отговори по време на президентската кампания у нас, ще бъдат скрити под патриотичен параван. Политическите партии ще използват патриотично-националистическия елемент от двата септемврийски празника – 6 септември и 22 септември, както и Деня на народните будители - 1 ноември.

Това коментира Любомир Стефанов, политолог и преподавател в Нов български университет, в ефира на "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria във връзка с факта, че 3 месеца преди изборите все още не са обявени имената на основните кандидати. 

Според него партиите имат "функционално неразбиране" за личността на президента. "Ние, българите, трябва да го харесваме, а не нашите партньори. Ние трябва да му имаме доверие, а партньорите в последствие трябва да уважат нашия избор. Тези притеснения са поредното оправдание да не се посочват кандидати", подчерта политологът. 

а всички ни е ясно, че има връзка между бизнес и политика, това е нормално, лобизъм не е мръсна дума", каза Стефанов, допълвайки, че дейността трябва да бъде регламентирана, за да може да се извади на светло. Той направи и прогноза за развитието на политическата надпревара у нас.

Чуйте целия разговор във видеото: