Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

ЧЕЗ Груп: Инвестирахме над 3 млрд. лв. с визия за бъдещето

Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, Светът е бизнес, 27.11.2020

21:02 | 27 ноември 2020
Обновен: 12:39 | 28 ноември 2020
Автор: Николета Рилска

За 15 години на българския пазар ЧЕЗ инвестира над три милиарда лева с визия за бъдещето. Това каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, в предаването “Светът е бизнес” с водещ Ивайло Лаков.

Крал коментира преговорите за придобиване на активите на ЧЕЗ България от Еврохолд България АД. 

"Комисията за защита на конкуренцията вече одобри сделката, решението сега е в ръцете на Комисията за енергийно и водно регулиране, като заявлението от собственика в Прага беше подадено миналата седмица. Предстои процедура за одобрение на сделката и ако тя мине, се върви към приключването ѝ", посочи той.

По отношение на корпоративната и социална отговорност Крал отбеляза, че ЧЕЗ България прави много в насока образование, защото голяма част от младите напускат страната, за да търсят бъдеще в чужбина.

“Даваме на служителите си възможност да се развиват в партньорските ни университети, имаме и партньорства в технически гимназии, стажантски и стипендиантски програми”.  

Той добави, че компанията има и инициатива за подкрепа на засегнатите от коронавирусната криза домакинства.  

"Все още не се забелязва тенденция за намаляване на събираемостта на сметките в България въпреки коронакризата", посочи Крал.

Вижте целия разговор във видеото.

Видеа с всички гости на предаването “Светът е бизнес” гледайте тук.