Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Експерт: Нискобюджетните електромобили скоро ще дойдат и в България

Илия Левков, председател на Управителния съвет на Индустриален клъстер електромобили (ИКЕМ), Светът е бизнес, 19.06.2020

20:56 | 19 юни 2020
Обновен: 21:03 | 19 юни 2020
Автор: Николета Рилска

Нискобюджетните електромобили скоро ще дойдат и в България. Това каза Илия Левков, председател на Управителния съвет на Индустриален клъстер електромобили (ИКЕМ), в предаването “Светът е бизнес” с водещ Ивайло Лаков. Левков посочи като пример модел на Dacia, която дава заявка за цена на нов електромобил до 20 хиляди лева. 

“Карантината ни даде възможност да осъзнаем, че ни трябват “умни неща”, отбеляза Левков, като посочи, че използването на електромобили изисква промяна в мисленето

“Електромобилът не трябва да бъде собственост - продажбите няма да се случват по стария начин - не е необходимо да закупим, за да ползваме”. 

Експертът отбеляза, че електрификацията и цифровизацията вървят ръка за ръка - процесът не е толкова лесен и бърз, но рано или късно ще дойде и у нас. 

По думите на Левков електромобилите ще променят начина, по които се продават превозни средства. Той посочи, че автомобилните концерни няма да продават по-малко -, ще се появят оператори, които ще купуват коли и ще ги предоставят за ползване. 

Експертът очаква ситуацията да се промени по този начин в следващите 10 години. 

Вижте целия разговор във видео материала. 
Видеа с всички гости на предаването “Светът е бизнес” гледайте тук.